• slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • systatika

Mε σπουδές στην Κοινωνιολογία και την Αρχαιολογία και ειδίκευση στην ιστορία της ελληνικής διατροφής και της γαστρονομίας, η Μαριάνα Καβρουλάκη ασχολείται με την έρευνα και την πειραματική αναπαραγωγή ιστορικών συνταγών είτε χρησιμοποιώντας αρχαίες τεχνικές ή προσαρμόζοντάς τες στη σύγχρονη κουζίνα.

Με το ίδιο πάθος που σχεδιάζει πολυαισθητηριακές εδώδιμες εμπειρίες οι οποίες φέρνουν στη ζωή μέσω της συναισθησίας τη γαστρονομία της Αρχαιότητας και του Βυζαντίου, ερευνά τις σχέσεις μεταξύ τέχνης και φαγητού και τη χρήση του φαγητού ως εκφραστικό και αφηγηματικό μέσο. Η δουλειά της παίρνει πολλές μορφές όπως δημιουργία pop-up δείπνων και πειραμάτων ιστορικής γαστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ομιλίες, εργαστήρια ιστορικών κουζινών και εδώδιμες εγκαταστάσεις για μουσεία, αίθουσες τέχνης και διοργανώσεις συνεδρίων γαστρονομίας.

Έχει γράψει το βιβλίο «Η Γλώσσα της Γεύσης» / Gourmand award 2012 και την «Περιπέτεια της Διατροφής στην Ελλάδα» (Εστία, υπό έκδοση). Τον τελευταίο χρόνο συγκεντρώνει υλικό για τις «Ιστορίες Μετανάστευσης» και θέλει να πιστεύει ότι σύντομα θα τελειώσει την έρευνα για τις περιόδους πείνας στην Ελλάδα και την επιρροή τους στην κουζίνα.

Είναι η ιδρύτρια και βασική διοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας, συνεδρίου το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια στην Κρήτη. Δουλειά της μπορείτε να δείτε στο www.historyofgreekfoods.blogspot.com ενώ σκέψεις της για την ελληνική γαστρονομία μπορείτε να διαβάσετε στο www.historyofgreekfood.wordpress.com

Αναζητηση

 logo

 

gastronomia

 
Go to top