• slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • systatika

Ο Ιωσήφ Αποστολάκης εργάζεται σαν επαγγελματίας μάγειρας-ζαχαροπλάστης από το 1992 αποφοιτώντας τότε από τη σχολή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στα Χανιά.

Ήδη το 1996 διοικεί την κουζίνα ενός μικρού ξενοδοχείου στα Ραπανιανά Κισσάμου, ενώ πριν στο ξενοδοχείο από όπου ξεκίνησε στο Γεράνι Κυδωνίας συνεργάστηκε με άξιους και πεπειραμένους συναδέρφους από τα Χανιά και τη Γαλλία. Το

1997 δέχεται την πρόταση του φίλου και Αρχιμάγειρα τότε του ξενοδοχείου από όπου ξεκίνησε τη μαγειρική του καριέρα ώστε να τον στηρίξει σαν sous-chef του, πρόταση την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και δημιουργική όρεξη.

Τους χειμώνες του 1997 και 1998 εργάστηκε στην Αθήνα στο εστιατόριο του αείμνηστου Klaus Feuerbach του πρώτου τότε σεφ στην Αθήνα που με τη δημιουργική γαστρονομική πρωτοπορία του κατέκτησε αστέρι Michelin.

Το 1999 επιλέγει να βρεθεί στη θέση του εκπαιδευτή στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης των Χανίων.

Το 2001 κάνει πραγματικότητα το όνειρο χρόνων δημιουργώντας το δικό του επαγγελματικό χώρο, το εστιατόριο-γλυκοπωλείο με την ονομασία «Αϊδόνησος», όπου για μία δεκαετία γίνεται σημείο αναφοράς για τα γαστρονομικά δρώμενα της πόλης κατακτώντας πανελλαδική φήμη.

Το 2011 αναλαμβάνει τη θέση προϊσταμένου κουζίνας παραλιακού ξενοδοχείου της Αγίας Μαρίνας και συμβάλλει ριζικά στη ουσιαστική αναβάθμιση του επιπέδου των γαστρονομικών υπηρεσιών του.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ στην καρδιά της πόλης των Χανίων σαν Αρχιμάγειρας, διατηρώντας όμως μέσω της μαγειρικής του το μότο που ακολουθούσε από την εποχή του Αϊδόνησου: «Σύγχρονη Κουζίνα, εμπνευσμένη από πατροπαράδοτες συνταγές και υλικά του τόπου μας».

Παράλληλα συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα νιώθοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τους επαγγελματίες του χώρου που γαλουχήθηκαν και μέσα από τη δική του καθοδήγηση, δείχνοντας έμπρακτα με τη δουλειά τους τη σπουδαιότητα της γνώσης της μαγειρικής μας παράδοσης, φιλτραρισμένης σωστά μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Αναζητηση

 logo

 

gastronomia

 
Go to top