• slider1
 • slider2
 • slider3
 • slider4
 • systatika

Γιατί σπουδές στον χώρο του Τουρισμού;

Ο Τουρισμός διακρίνεται για:

 • Την έντονη απορρόφηση των νέων επαγγελματιών καθώς αποτελείται από κατεξοχήν μη κορεσμένους κλάδους.
 • Τις διευρυμένες προοπτικές εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Έντονη κοινωνικοποίηση και ενδιαφέρον αντικείμενο απασχόλησης.
 • Τις αμέτρητες ευκαιρίες εξέλιξης που παρέχει, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης

Ποιός ο σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας της Ακαδημίας  Γαστρονομίας & Τουρισμού;

Σκοπός και όραμα της Ακαδημίας είναι η διεθνής ανάδειξη της Γαστρονομίας και της μοναδικής Ελληνικής φιλοξενίας διαμέσου της ιδιαίτερης κληρονομιάς που διαθέτει η Κρήτη στους συγκεκριμένους τομείς. Επιπλέον, καθώς ο όγκος του Τουρισμού ολοένα αυξάνεται, γίνεται πλέον εμφανής η έλλειψη εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Ακαδημία δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική διατροφή, τον πλούτο των πρώτων υλών αλλά και την γνώση που έχει δημιουργηθεί από την εμπειρία ετών στην Τουριστική Βιομηχανία, επιμορφώνει τους επίδοξους υποψήφιους σπουδαστές με τις πλέον σύγχρονες μεθοδους διδασκαλίας. Οι προσπάθειες της Ακαδημίας στρέφονται στην δημιουργία σπουδαστών οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν επάξια σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον επιδιώκοντας τη συνεχή εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Γιατί να επιλέξω την Ακαδημία για τις σπουδές μου ?

 • Η Ακαδημία βρίσκεται στα Χανιά, κοντά σε περιοχές  με πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά και αναμφισβήτητα δυναμικό παρόν.
 • Προσφέρουμε προγράμματα σπουδών μοναδικά και ευκαιρίες επιπλέον επιμόρφωσης μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων, προσκεκλημένων Σεφ, επιτυχημένων στελεχών στον Τουρισμό, εκπαιδευτικες εκδρομες, συμμετοχή σε εκδηλωσεις κ οργανωση εκδηλωσεων.
 • Το διδακτικό προσωπικό διαθέτει γνώσεις υψηλού επιπέδου, πλούσια εμπειρία, εξειδίκευση, πάθος και ενδιαφέρον για τους σπουδαστές μας. Η διδακτική προσέγγιση συνάδει με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
 • Προωθούμε την συνεχή επαφή των σπουδαστών μας με διάφορες εκφράσεις της τοπικής και διεθνούς γαστρονομίας καθώς και δρώμενα στον χώρο του Τουρισμού.
 • Ενώ η εκπαίδευση στη σχολή βασίζεται στην Ελληνική, Κρητική & Γαλλική γαστρονομία παρέχουμε την ευκαιρία γνωριμίας με άλλες διεθνεις κουζίνες. 

 • Διαθέτουμε ένα ευρύ δίκτυο στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την περαιτέρω εκπαίδευση των σπουδαστών μας και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πόσο διαρκούν οι σπουδές; Ποιά μαθήματα διδάσκονται;

Η διάρκεια φοιτησης διαφέρει ανάλογα του Πρόγραμματος Σπουδών του εκάστοτε τμήματος, Τα τμήματα της Μαγειρικής Τέχνης και HospitalityManagement είναι διετους διαρκειας. Το Ακαδημαικο ετος διαρκει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο και η πρακτική εξάσκηση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Στην ιστοσελίδα είναι αναρτημένα επιγραμματικά οι ενδεικτικές ενότητες που αναλύονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε εξαντλήσει την λίστα!!!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών;

Το πρόγραμμα Σπουδών διαφέρει ανάλογα με το τμήμα προτίμησης του σπουδαστή. Για λεπτομερής περιγραφή του κάθε προγράμματος επισκεφτείτε την αντίστοιχη ενότητα.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις εγγραφής και παρακολούθησης;

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 17 ετών, απόφοιτοι Γυμνασίου ή Λυκείου, ή αντίστοιχου ιδρύματος του εξωτερικού, να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και να έχουν την θέληση και το ενδιαφέρον να σταδιοδρομήσουν στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη και γαστρονομία.

Που διεξάγονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα της Ακαδημίας Γαστρονομίας & Τουρισμού διεξάγονται σε επαγγελματικους χωρους δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές μας να βιώνουν τον καθημερινό παλμό λειτουργίας μιας άρτιας και πλήρως οργανωμένης μονάδας.Οι σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις εξασφαλίζουν την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Ποιοί διδάσκουν στην Ακαδημία Κρητικής Γαστρονομίας;

Στην Ακαδημία διδάσκουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες με επιτυχή και πολυετή εμπειρία, οι οποιοι έχουν διακριθει για τις γνώσεις και επιδόσεις στο χώρο της γαστρονομίας, μαγειρικής, διοίκησης, τουρισμού και επιστημονικής έρευνας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα καθηγητές.

Τί πτυχίο λαμβάνω στο τέλος των σπουδών μου;

Η Ακαδημία είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ Αρ Αδειας /2100585. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές στην Ακαδημία, δεν οφείλουν δίδακτρα και έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την πρακτική άσκηση, λαμβάνουν την βεβαίωση Σπουδών - Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και προετοιμάζονται για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου από την ACTA www.acta-edu.gr τον οργανισμό πιστοποίησης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έναν επαγγελματικό τίτλο που αναγνωρίζουν όλες οι επιχειρήσεις τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης οι κατέχοντες πολλή καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω σπουδές κ πιστοποιήσεις.         

Πόσο κοστιζει η φοίτηση στην Ακαδημία;

Ενημέρωση από την Διεύθυνση της Ακαδημίας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν:

 • Διδασκαλία μαθημάτων, Θεωρητική και Πρακτική.
 • Εξοπλισμό εργασίας (μαχαίρια – επαγγελματικό ρουχισμό),
 • Ρουχισμό για εξωτερικές δραστηριότητες
 • Επαγγελματικ;ά Βιβλία Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Cordon Bleu 
 • Σημειώσεις τωνμαθημάτων.
 • Χρήση Δανειστικης Βιβλιοθήκης.
 • Ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος στη κουζίνα.
 • Παροχή δωρεάν ίντερνετ.
 • Σπουδαστική κάρτα της Ακαδημιας .
 • Μετακινήσεις εντός Κρήτης με πολυτελή πούλμαν για επισκέψεις σε επιχειρήσεις ενδιαφέροντος,
 • Ιδιαίτερη βοήθεια για θεωρητικά μαθήματα,
 • Εξασφαλισμένη 5μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση,
 • Γραφείο καριέρας.
 • Επαγγελματικό προσανατολισμό & αποκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνουν τα δίδακτρα?

Το κόστος για διαμονή διατροφη και εκπαιδευτικές εκδρομές εκτός Κρήτης.

Tί ισχύει για την διαμονή σε περίπτωση που την χρειαστώ;

Για τους σπουδαστές που χρειάζονται διαμονή, η Ακαδημία φροντίζει για την διαμονή τους σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο σε συνεργαζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα  H δαπάνη της ενοικίασης δωματίου δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα αλλά είναι προσιτή. 

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική;

Η φοίτηση στην Ακαδημία είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και η καλοκαιρινή 5μηνη πρακτική άσκηση. Συνεχής και αδικαιολόγητη απουσία από τα μαθήματα οδηγεί σε αποχώρηση από το πρόγραμμα και φυσικά στη μη χορήγηση βεβαίωσης σπουδών.

Τι ισχύει για την πρακτική άσκηση;

Η πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, είναι υποχρεωτική και διαρκεί 10 μήνες (δυο πεντάμηνα ). Οι σπουδαστές συστήνονται για εργασία σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρά κριτήρια.  Κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές της Ακαδημίας παρακολουθούνται για τις επιδόσεις και την συμπεριφορά τους. Για την πρακτική άσκηση - εργασία, οι σπουδαστές αμείβονται με βάση την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.  H Ακαδημία συνεργάζεται με πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φροντίζει για την επιτυχή εκτέλεση της πρακτικής άσκησης. Οι σπουδαστές με την υψηλότερη βαθμολογία κ άριστη συμπεριφορά έχουν προτεραιότητα για τα καλύτερα ξενοδοχεία.

Πόσο σημαντική είναι η πειθαρχία στην παρακολούθηση του προγράμματος;

Η συμπεριφορά αποτελεί σημαντικό παράγοντα φοίτησης στην Ακαδημία και είναι προϋπόθεση να ακολουθούνται οι κανόνες που θα παραλάβει ο σπουδαστής κατά την εγγραφή. Σε περιπτώσεις απειθαρχίας, αγένειας, σεξουαλικής παρενόχλησης και ρατσισμού, η αποβολή από την Ακαδημία είναι αμετάκλητη.

Υπάρχουν υποτροφίες;

Η Ακαδημία επιβραβεύει με μορφή υποτροφίας τους σπουδαστές που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους. Για το Ακαδημαϊκό Ετος 2016-2017, ο-η σπουδαστής-τρια που θα αποφοιτήσει με την υψηλότερη βαθμολογία, και συγκεντρώσει μέσο όρο πάνω από 95% (ή πάνω από 19) πρόκειται να φοιτήσει στο 2ο έτος δωρεάν.

Τί προβλέπεται για τους αποφοίτους;

Η Ακαδημία φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της προσφέροντας στήριξη στην εύρεση εργασίας, συνέχιση των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο, συνεχές επαγγελματικό προσανατολισμό και δικτύωση.

Που βρίσκεται η Ακαδημία Κρητικής Γαστρονομίας & Πολιτισμού;

Τα κεντρικά γραφεία της Ακαδημίας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Χανίων , στην οδό Στρ. Τζανακάκη 6, στον 1ο όροφο, Γραφείο 12.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων λειτουργεί γραφείο Διεύθυνσης στο ξενοδοχείο που στεγάζεται η Ακαδημία

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 28210 20495 και 6945778468 

Ε-mail  επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναζητηση

 logo

 

gastronomia

 
Go to top